Spoor38 Goes USA

Wat een avontuur! Jeroen heeft heel wat landen bezocht de afgelopen jaren. Altijd op pad met zijn bus, kilometervretend,  kris-kras door Europa. Hongarije, Polen, Bulgarije, Frankrijk, België.

Altijd op zoek naar de speciale vondsten. Afgelopen maand was het dan zover, Jeroen bezocht Amerika. Hij legt uit; “Eigenlijk heeft Europa niet meer zoveel geheimen voor mij. Nagenoeg elke markt en handelaar heb ik wel bezocht. Dus tijd voor iets nieuws, innovatiefs. Het plan bestond al enkele jaren om met een bevriende collega handelaar door Amerika te reizen om hier spullen op te kopen. Vooraf hebben we wel wat onderzoek gedaan, maar niet echt veel. Eigenlijk hadden we maar een paar marktadressen en wat adressen van handelaars. Des te leuker en spannender!

Het enige wat we hadden geboekt, was een hotel in New York. Ter plekke dienden we nog een bus te huren. Hetgeen vrij makkelijk ging. In New York een navigatiesysteem gekocht, in de bus geplakt en karren maar met die ronkende 8 cilinder! Heerlijk op die High Ways! De eerste dagen hebben we een grote markt bezocht, ongeveer 300 km van New York.  Wat een aanbod en diversiteit! Omdat we natuurlijk altijd gaan voor ons eigen, onderbuikgevoel assortiment, met name industrieel en rariteiten, zaten we hier goed. De bus was in tijd van een dag vol.. uiteraard dienden we nog een motel te zoeken. Slapen in de bus was geen optie, deze was volledig gevuld. Eindelijk een motel te hebben gevonden, eerst maar eens de wagen gelost, dus ook de hotelkamer gevuld, zodat we de volgende dag weer met een lege bus op pad konden. 's Avonds een snack, huge uiteraard en een paar Budd’s. De volgende dagen hebben we nog wat markten bezocht, hier werden wij ook getipt door handelaren. Dat was mooi, extra adressen om te bezoeken! Opvallend is de vriendelijkheid van de Amerikanen, zeer correct en geïnteresseerd in hetgeen wat wij allemaal deden en inkochten.

Are you the Eurpean pickers? Werd ons verschillende keren gevraagd. Hier hebben we maar "ja" op geantwoord, eigenlijk niets om gelogen.

De container met de USA aankopen is inmiddels aangekomen en gelost.
USA producten