Jeroen's Passie - Spoor 38
Jeroen's Passie - Spoor 38
Jeroen's Passie - Spoor 38
Jeroen's Passie - Spoor 38

oude spullen

Jeroen verteld; “Als klein jongetje was ik al gefascineerd door oude spullen. Een kleine struiner. Toen ik een jaar of 7 was, leende ik de krantentas van mijn buurjongen. Deze knoopte ik op mijn eigen fiets. Uiteraard veel te groot, maar hier paste lekker veel in. In de schemer ging ik dan het grove vuil af. Dit werd toen nog gewoon aan de weg gezet op vaste dagen. Door weer en wind, met een zaklamp kijken of er iets bruikbaars tussen zat. Ik kwam altijd wel thuis met spullen. De krantentas helemaal tot de nok gevuld met bijzondere dingen. Eenmaal thuisgekomen werd alles netjes uitgestald gekeurd, schoongemaakt en natuurlijk geprijsd. “Elke zaterdag werd de auto van mijn vader gevuld, met de vondsten die ik had meegenomen van de straat. Op naar de lokale rommelmarkt. Spullen netjes uitstallen en afwachten maar! De handelaren waren er altijd snel bij. Vaak was ik binnen een paar uur uitverkocht.” Dit was het begin van Jeroen zijn struincarrière.

jeroen
Een oude foto van jeroen op de rommelmarkt

Zijn hele leven heeft Jeroen de wens gehad om ooit een winkel te beginnen, om zijn vondsten te kunnen delen en te verkopen. In 2009 was het zover! De winkel in de oude, zuivelfabriek, in Soest, een prachtig, oud industrieel pand werd geopend. De winkel en het bijzondere assortiment werden al snel opgemerkt door de gerenommeerde woonmagazines. De stylisten kwamen regelmatig langs om de aparte items te lenen voor fotoshootings. Nagenoeg elke maand waren de meubels en lampen in de bladen terug te vinden. Hetgeen als snel resulteerde in een landelijke naamsbekendheid. In 2011 werd de winkel uitgeroepen tot Woonwinkel van het jaar. Jeroen heeft een loods op de Isselt in Amersfoort waar hij de spullen verkoop klaar maakt. De Spoor 38 items zijn te koop bij VINT Amersfoort.

bladen tv

Dit liep een beetje uit de hand. Bijna elk weekend op pad om in te kopen. Geen tijd meer voor mijn gezin, alleen maar aan het werk. Eind 2013 hebben we besloten de winkel in Soest te sluiten en hebben we een grote loods gehuurd in Amersfoort. Het complete Spoor 38 assortiment is online te bewonderen en is voor iedereen te koop. Particuliere klanten kunnen het assortiment online aankopen en tevens wordt een om de paar maanden een loods-opening voor particulieren gehouden. Het overgrote deel van het assortiment is voor de zakelijke en internationale klanten, op afspraak te bezoeken in de grote (1500m2) loods in Amersfoort."